Generelle oplysninger
Zealand, Sjællands Erhvervsakademi
Lyngvej 21
4600 Køge
Mail: efteruddannelse@zealand.dk
Tlf.: 5076 2670
EAN 5798 000 560581
CVR 316 614 71
1. Køb af moduler/kurser m.v.
Disse handelsbetingelser omhandler køb af moduler eller kurser på efteruddannelsesprogrammer udbudt af Zealand.
1.1 Hvilke køb er omfattet af disse betingelser
1.1.1 Køb af moduler eller kurser
Disse handelsbetingelser omhandler køb af moduler eller kurser på efter- og videreuddannelserne udbudt af Zealand.
‘Moduler’ defineres her som undervisning, der er en del af en kompetencegivende uddannelse, og som giver ECTS-point. ‘Moduler’ kan også omfatte ’Indledende kurser’ til akademiuddannelserne, selvom disse kurser ikke giver ECTS-point.
‘Kurser’ defineres her som undervisningsaktivitet uden ECTS-point.
Den vare der indgås aftale om, er et modul eller kursus bestående af undervisning såvel som adgang til digitalt indhold på den anvendte digitale læringsplatform. Der er således tale om en samlet ydelse.
1.1.2 Køb af eksamen for selvstuderende
Enhver kan, som selvstuderende, aflægge prøver og deltage i anden bedømmelse, der indgår i udbudt åben uddannelse, dvs. på en kompetencegivende uddannelse, uden at have deltaget i undervisningen. Selvstuderende kan ikke, ved at benytte denne adgang til at aflægge prøver, opnå flere eksamensforsøg end det antal, der følger af reglerne for den enkelte uddannelse. Disse handelsbetingelser omfatter sådanne køb af eksamen som selvstuderende på efter- og videreuddannelserne udbudt af Zealand.
Den vare, der indgås aftale om, er dels en vurdering af om ansøger opfylder adgangsbetingelserne til den uddannelse, hvori den eksamen man ønsker at aflægge, indgår. Og dels planlægning og afvikling af den specifikke eksamen, og efterfølgende udstedelse af eksamensbevis, såfremt der er opnået en bestået karakter.
I den resterende del af dette dokument omtales både køb af moduler, kurser og eksamen som selvstuderende som ’holdet’ medmindre andet er præciseret.
1.2 Tilmelding
Tilmelding foretages ved at udfylde tilmeldingsformularen på Zealands hjemmeside under Efteruddannelse. En forudsætning for optagelse på et specifikt modul er, at ansøger opfylder adgangskravene til den kompetencegivende uddannelse, som modulet hører under. På kurser er der som hovedregel ikke adgangskrav.
Når den studerende accepterer handelsbetingelserne i forbindelse med tilmelding, accepteres desuden at dokumentation for opfyldelse af adgangskrav til modulet skal fremsendes forud for kursusstart og at adgang til undervisning og eksamen mistes, hvis kursusgebyret ikke betales, inden den angivne frist, jfr. afsnit 3.
Når ansøger accepterer handelsbetingelserne i forbindelse med indsendelse af sin ansøgning, accepteres desuden, når det handler om optagelse til en eksamen som selvstuderende, at dokumentation for opfyldelse af adgangskrav til uddannelsen skal fremsendes inden for 4 uger, som defineret i afsnit 2 og at adgang til eksamen mistes, hvis deltagergebyret ikke betales inden den angivne frist, jfr. afsnit 3.
1.3 Indgåelse af aftale
Aftalen om køb indgås mellem Zealand og den studerende, der tilmelder sig modulet eller Zealand og den virksomhed, der tilmelder en ansat. Aftalen er bindende fra tilmeldingstidspunktet, men aftalen er dog fra Zealands side betinget af, at den studerende opfylder gældende adgangskrav samt at der er ledige pladser på holdet.
Når tilmeldingen er behandlet, og det er konstateret at den studerende opfylder adgangskravene samt at der er ledige pladser på holdet, så accepteres tilmeldingen. Den studerende får besked via Digital post.
Når Zealand, accepterer tilmeldingen er aftalen om køb bindende for begge parter, jfr. dog afsnit 1.4.
1.4 Oprettelse / Aflysning af moduler/hold
Alle holdoprettelser afhænger af antal tilmeldinger til modulet. Når en studerende har tilmeldt sig et modul, vil den studerende forud for kursusstart modtage information om modulets oprettelse.
Hvis modulet ikke oprettes eller hvis det efterfølgende aflyses, meddeles dette via Digital post eller e-mail og den studerende får mulighed for at tilmelde sig et andet modul eller at få refunderet betaling.
Den studerende kan ikke gøre nogen form for krav gældende mod Zealand i det tilfælde, hvor et modul ikke oprettes eller må aflyses, bortset fra krav på tilbagebetaling af uddannelsesgebyr.
1.5 Varighed og undervisningsform
Den pædagogiske tilrettelæggelse af modulet kan variere, men den samlede studietid til undervisning, læsning, forberedelse og eksamensforberedelse er den samme uanset den pædagogiske tilrettelæggelse.
Zealand forbeholder sig retten til at tilrettelægge og omlægge undervisningen og eksamen på det hold, der indgås aftale om, ved force majeure-lignende forhold.
2. Levering
Zealand betragter levering af ydelsen som påbegyndt og taget i brug ved første undervisningsdag (uanset om den studerende er mødt frem eller ej).
Hvis undervisningen overvejende er planlagt som e-læring betragtes levering endvidere som både påbegyndt og fuldført fra det tidspunkt, hvor den studerende første gang logger på den digitale læringsplatform.
Ved køb af eksamen som selvstuderende betragter Zealand levering af ydelsen som påbegyndt og varen taget i brug, når eksamen er påbegyndt. Dette afhænger af den konkrete eksamensform (for eksamensformer, hvor flere af de nedenstående tidspunkter er relevante, betragtes eksamen som påbegyndt ved det tidligste tidspunkt):
• Når eksamensspørgsmål/case udleveres (ved eksaminer, hvor et sådan udleveres)
• På afleveringsdagen (ved eksaminer, hvori der indgår et skriftligt produkt)
• På eksamensdagen (ved skriftlig stedprøve eller ved mundtlig eksamen, hvori der ikke indgår et skriftligt oplæg)
3. Betaling
En forudsætning for at en studerende kan deltage i undervisningen og gå til eksamen i modulet er, at Zealand har modtaget betaling for deltagelse i form af deltagergebyr inden den på faktura angivne frist. Betaling skal være modtaget inden undervisningsstart.
Betalingskravet opretholdes uanset om den studerende er studieaktiv eller ej.
Hvis betalingsfristen overskrides, sendes en rykker. Betales de ikke, sendes 2. rykker med advarsel om overdragelse af fordringen til inkasso, og der tillægges ekstra opkrævning for tabt taxameter. Betales denne heller ikke, frameldes den studerende undervisningen, men fordringen fastholdes. Den studerende mister endvidere retten til at deltage i anden undervisning på Zealand før fordringen er betalt.
3.1 Privatpersoner
Betaling foretages via faktura, der sendes i Digital Post tidligst ved modulets oprettelse, dog først når Zealand har accepteret tilmeldingen, jfr. afsnit 1.3.
3.2 Firmabetaling
Ved firmabetaling sendes faktura eller EAN-faktura. Ved udstedelse af faktura/ EAN-faktura, sendes denne direkte til firmaet tidligst ved modulets oprettelse, dog først når Zealand har accepteret tilmeldingen, jfr. afsnit 1.3.
3.3 Jobcenter og A-kasser
Fakturering til jobcenter og A-kasser sker kun efter forudgående aftale og med angivelse af kontaktperson. Betalingen refunderes, hvis den studerende afmeldes inden levering er påbegyndt, jfr. afsnit 2. Efter leveringsdagen refunderes uddannelsesgebyret ikke.
Vi henviser til Uddannelses- og Forskningsministeriets side med de relevante tilmeldingsblanketter og information om betalingsloven (bekendtgørelse om betaling for visse uddannelsesaktiviteter på Uddannelses- og Forskningsministeriets område i forbindelse med lov om en aktiv beskæftigelsesindsats).
3.4 Omstillingsfonden
Privatpersoner der tilmelder sig et modul med støtte fra Omstillingsfonden erklærer på tro og love, at de opfylder visse betingelser for at være støtteberettigede.
Zealand vil opkræve midler direkte fra Omstillingsfonden.
Hvis tro og love-erklæringen ikke foreligger inden første undervisningsdag eller indeholder forkerte eller falske oplysninger er den studerende ikke berettiget til støtte fra Omstillingsfonden og hele betalingen for modulet vil blive opkrævet direkte fra den studerende.
Det påhviler ansøger at betale eventuelle omkostninger i tilfælde af, at Zealand bliver bekendt med, at de oplysninger, ansøger har erklæret på tro og love, er ukorrekte. I tilfælde af, at ansøger har erklæret ukorrekte oplysninger på tro og love, kan ansøgeren blive politianmeldt for dokumentfalsk.
4. Fortrydelsesret
4.1 Ved køb af Moduler
Privatbetalende studerende (forbrugere) har, jfr. Lov om forbrugeraftaler, 14 dages fortrydelsesret fra det tidspunkt, hvor der er indgået en bindende aftale. Dog bortfalder den studerendes fortrydelsesret fra det tidspunkt, hvor levering er påbegyndt, jfr. afsnit 2. Framelding efter dette tidspunkt medfører fuld betaling af modulet.
Ved undervisningsforløb, som hovedsageligt er planlagt som e-læringsforløb ophører fortrydelsesretten senest på det tidspunkt, hvor levering er fuldført ved, at den studerende logger sig på den digitale læringsplatform, jfr. afsnit 2 og lov om forbrugeraftaler, § 18, stk. 2, nr. 13. Ved at benytte adgangen til det digitale indhold på disse undervisningsforløb accepterer den studerende, at fortrydelsesretten samtidig mistes.
4.2 Benyttelse af fortrydelsesretten
For at udøve fortrydelsesretten skal den studerende meddele Zealand sin beslutning om at fortryde aftalen om køb klart og utvetydigt (skriftligt, se nedenstående kontaktoplysninger)
Fortrydelsesfristen er overholdt, hvis meddelelsen om udøvelse af fortrydelsesretten er sendt inden fortrydelsesfristen er udløbet.
Meddelelses herom skal sendes via mail til: efteruddannelse@zealand.dk
For at udøve fortrydelsesretten skal den studerende oplyse tilmeldings-id, hvilket fremgår af e-mails med betalingspåmindelse og ordrebekræftelse.
4.2.1 Følger af fortrydelse og tilbagebetaling af købsbeløbet.
Hvis den studerende udøver sin fortrydelsesret rettidigt, refunderes alle modtagne betalinger hurtigst muligt og senest 14 dage fra den dato, hvor meddelelsen om fortrydelse er modtaget. Tilbagebetaling sker via kreditnota, og tilbageføres som ved den oprindelige transaktion, medmindre den studerende skriftligt og udtrykkeligt har indvilget i andet. Under alle omstændigheder pålægges den studerende ikke yderligere gebyrer som følge af tilbagebetalingen.
4.3 Firmabetaling
Studerende, som har fået betalt deres uddannelsesforløb af et firma (Firmabetaling) er ikke omfattet af forbrugeraftaleloven.
Framelding med fuld refusion af evt. foretaget betaling kan dog foretages frem til levering er påbegyndt, jfr. afsnit 2. Framelding efter dette tidspunkt medfører fuld betaling af modulet.
4.4 Betaling med midler fra omstillingsfonden
Ved framelding frem til og med dagen inden første undervisningsdag beholder ansøger sin mulighed for at søge midler fra omstillingsfonden til et andet forløb. Framelding fra og med første undervisningsdag medfører, at ansøger har brugt de tildelte midler fra omstillingsfonden uanset studieaktivitet. Jfr. vilkår for levering i afsnit 2.
5. Priser
Priser på moduler og kurser findes på infoboks for det enkelte modul på den aktuelle uddannelsesside på https://www.zealand.dk/
Der skal ikke betales moms på de udbudte moduler eller kurser.
Zealand forbeholder sig retten til at ændre gældende priser med et forudgående skriftligt varsel til ansøger. En eventuel prisændring vil altid efterfølges af en periode med fortrydelsesret.
6. Persondatapolitik
For at du kan indgå aftale med os, er det nødvendigt, at vi behandler en række oplysninger om dig. Vi henviser til Zealands behandling af persondata. Du kan finde Zealands persondatapolitk her: https://www.zealand.dk/persondatapolitik/
7. Klageadgang
Ved klage i forbindelse med køb, kontakt venligst klager@zealand.dk
Ved klage over eksamen skal du benytte formularen på: https://www.zealand.dk/eksamensklager/
8. Kontaktoplysninger
Ved spørgsmål til køb og levering:
Zealand Efteruddannelse
efteruddannelse@Zealand.dk
+45 5076 2670
Handelsbetingelserne er senest opdateret d. 29. januar 2025