Anvendt økonomi - Service Management
Gennem uddannelsen i Service Management er der også fokus på forskellige aspekter på økonomi i faget Anvendt Økonomi. Her får du viden og redskaber til at forstå økonomi bredt, men vi går tæt på investering, finansiering og driftsøkonomi.
Introduktion
Undervejs får du indsigt til at kunne lede økonomien i f.eks. drift eller i udviklingsprojekter. Du får samlet et relevant overblik over markedssituation – og du lærer, hvordan påvirkningerne i form af efterspørgsel, konkurrence og omkostninger virker. Faget klæder dig på til at anvende teori inden for investering, finansiering og økonomistyring og til praktisk at arbejde med resultat- og likviditets- og balancebudgetter. På det grundlag bliver du også i stand til at vurdere konsekvenserne ved f.eks. ændringer i budgettet.
Du får viden om
Gennem forløbet opnår du en god og solid forståelse for økonomi. Du lærer om investering og finansiering teoretisk og praktisk. Du lærer, hvordan man i virksomheder arbejder med økonomistyring og økonomiske rapporteringsformer.
Du opnår generelt et fagligt boost, som giver dig overblik over økonomi i relation til virksomhedsdrift. På den baggrund bliver du i stand til at kunne varetage eller sparre med andre om f.eks. planlægning, styring og kontrol af økonomiske aspekter – også når det gælder investering og finansiering.
Kompetencer og udbytte
Anvendt Økonomi styrker generelt din indsigt i økonomi – og du opnår gode og brugbare kompetencer, når det kommer til driftsøkonomiske problemstillinger og de gode beslutningsprocesser. Du kan håndtere grundlæggende økonomisk budgettering og opfølgning på daglig basis. Du har indsigt i metoder og redskaber til investering, finansiering og driftsøkonomi, du kan principperne for forskellige slags investeringsforslag. Du har også styr på udarbejdelse af omkostningskalkulationer og driftsbudget, og du kan håndtere drift og investeringsbudgettering og mindre udviklingsprojekter. Alt i alt et fag, hvor du både lærer at se kort og langt, når det kommer til virksomhedsdrift – og økonomi.
Kontakt Efteruddannelse
Hvis du har brug for hjælp, så kontakt Efteruddannelse via vores hovednummer 5076 2670 Telefontid mandag-torsdag kl. 9-15. Fredag kl. 9-12. eller skriv til os via mail: efteruddannelse@zealand.dk