Fødevareteknologi
Formålet med modulet er at give de studerende viden om industriel fødevareproduktion i stor skala.
Introduktion
Som studerende får man viden om praksis samt anvendt teori og metode vedrørende råvarers ingrediensers og færdigvarers opbygning funktionalitet og kvalitet, og om udvalgte animalske, marine eller vegetabilske råvarer og produkter. Der vil også blive præsenteret et udvalg af fremstillings- og konserveringsmetoder.
Du får viden om
Som studerende lærer du at udvælge råvarer, hjælpestoffer og tilsætningsstoffer under hensyntagen til gældende dansk og europæisk lovgivning
Du lærer også at udvælge konserveringsmetoder, fremstillingsprocesser og relevante procesparametre til produktion af fødevarer, samt vurdere en fødevare og de ændringer, der sker ved fremstilling og opbevaring.
Man lærer også at formidle en recept på en fødevareproduktion, samt at forstå og udarbejde en deklaration ud fra gældende dansk og europæisk lovgivning omkring mærkning af fødevarer.
Kompetencer og udbytte
Efter at have fuldført modulet vil man kunne tilrettelægge en fødevareproduktion fra råvarer til færdigvarer og tilegne sig ny viden om fødevareproduktion og fødevareteknologi, samt planlægge, løse, kontrollere og deltage i arbejdsopgaver inden for fødevareproduktion, hvor færdigvarens kvalitet er i centrum.
Har du spørgsmål eller brug for hjælp?
Hvorfor er en efteruddannelse god for dig?
Med en efteruddannelse får du muligheden for at styrke dine kompetencer og karrieremuligheder. Du kan læse mere om økonomi, tilskudsmuligheder, skræddersyede forløb og tilbud til virksomheder. Få mere viden og læs mere her.