Sjællands Erhvervsakademi
EN DK

Fra pølsemager til kvalitetschef

Leif Jensen fra Ringsted er første mand i landet med en akademiuddannelse i Fødevareteknologi. Uddannelsen har han taget på Zealand sideløbende med sit job. Hans karriere tog sin begyndelse som uddannet pølsemager. Han uddannede sig dernæst til laborant og arbejdede 7 år hos Novo Nordisk, inden han vendte tilbage til kødproduktionen, denne gang til Danish Crown i Ringsted med ansvar for fødevaresikkerhed i produktionen. Han har også rundet de 7 år i Ringsted, men videreuddannelsen har ført til en stilling som kvalitetschef i en anden virksomhed på Møn, hvor næste kapitel i Leifs karriere starter i det nye år.

På slagteriet i Ringsted med over 1000 ansatte, er Leif Jensen den der sikrer, at alle ansatte har procedurer og regler for en sikker produktion af fødevarer helt ind på rygraden. Hans arbejdsgiver har bakket op om hans videreuddannelse og det har hjulpet i en periode, der har budt på udfordringer undervejs i forløbet.

Ny viden motiverede i en hård proces
”Jeg blev motiveret til at videreuddanne mig inden for fødevaresikkerhed, fordi det er det felt, jeg brænder for og fordi, jeg gerne ville endnu dybere ned i faget og opnå en ekspertviden. Det har dog ikke altid været lige let at jonglere mellem job, efteruddannelse, familie og et fritidsliv som fodboldtræner i de tre år, jeg har været undervejs mod en bestået akademiuddannelse. Heldigvis har både min familie og mine ledere på Danish Crown bakket op om min uddannelse og udvist en hel del fleksibilitet. Jeg har kunnet bidrage tilbage ved hele tiden at anvende den nyeste viden i udførelsen af mit job. En akademiuddannelse har nemlig et stort fokus på praksis: Som studerende skulle vi hele tiden teste vores nye viden og ny teori af i vores jobfunktioner. Det har gjort uddannelsen relevant gennem hele forløbet,” forklarer Leif Jensen.

Kvalitetschef hos Bisca fra det nye år
Næste gang du sætter tænder i en pakke Snøfler, så er det sandsynligvis Leif Jensen, der har sikret, at de ikke bare smager lige så godt, som de plejer, men at de er blevet produceret med høj kvalitet og fokus på fødevaresikkerhed igennem hele processen: ”De kompetencer og den viden jeg har opnået om fødevaresikkerhed har styrket mit cv, og har nu ført til, at en anden virksomhed er kommet til mig med en udfordring, jeg ikke kunne sige nej til. Så jeg begynder i min nye position som kvalitetschef på Bisca, der producerer og eksporterer kager og kiks til mange lande, efter nytår. Det skifte ser jeg meget frem til, selv om jeg har haft nogle fantastisk spændende år hos Danish Crown. Det er jo netop de nye karriere- og fødevaresikkerhedsmæssige udfordringer, jeg begyndte denne rejse for at opnå, ” slutter Leif Jensen af.

Procesteknologi i Kalundborg fra efteråret
Leif Jensen er som sagt blandt de første i Danmark til at tage den samlede efteruddannelse inden for Fødevareteknologi. Uddannelsens helt officielle navn er Akademiuddannelsen i Proces-, laboratorie- og fødevareteknologi, retning fødevareteknologi. Uddannelsen er især målrettet ansatte inden for kvalitets- og udviklingsarbejde inden for fødevareproduktion samt Ernæringsassistenter, kokke, industri- og detailslagtere. Fra efteråret 2024 åbner Zealand for uddannelsen med fokus på operatører ansat inden for især medicinal- og biotek. Allerede nu kan man begynde at tilmelde sig hold i Kalundborg på uddannelsens hjemmeside her:
https://www.zealand.dk/efteruddannelse/proces-laboratorie-og-fodevareteknologi/

 

Zealand

Cookie-indstillinger

Zealand og tredjeparter bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse af zealand.dk samt til statistik. Du kan til- og fravælge cookies ved at klikke på knapperne herunder. Når du klikker ‘Accepter alle’, accepterer du vores brug af cookies og Zealands privatlivspolitik. Du kan ændre eller trække din accept tilbage ved at klikke på ‘Cookieindstillinger’ i bunden af siden. Læs mere om cookies i vores cookiepolitik

Tilbage

Cookie-indstillinger

Hvis du ikke ønsker, at vores samarbejdspartnere behandler dine persondata og anvender dem på tværs af internettet, kan du fravælge det her.

Formål